Haar laten styleren door de hairstylist

3 Minuten Gepost op:


Over ons

[QAD] Hair en skincareblog Welkom op mijn blog, mijn naam is Liesbeth en met veel enthousiasme schrijf ik voor deze blog. Ik ben werkzaam als schoonheidsspecialist in ons dorp en met mijn blog wil ik meer informeren over hair en skin care. Ik geef mijn eerlijke mening over hair en skin care producten en schrijf over de laatste nieuwtjes uit de beautywereld. Je kunt hier terecht voor tutorials en extra informatie over producten. Ik ben jouw online schoonheidsspecialist die antwoord kan geven op al jouw vragen over huid en haar verzorging en kan inspireren. Bedankt voor jouw bezoekje aan mijn blog en veel leesplezier toegewenst.

Zoeken

Recente artikelen

Pruiken anno nu
23 januari 2018

Met de hairstylist wordt het beroep kapper of kapster bedoelt. De hairstylist werkt voor zichzelf of is in dienst van een kapsalon. De meeste mensen gaan éénmaal per 6 tot 8 weken naar de kapper om het haar in model te laten knippen en stylen. Vrouwen vinden de hairstylist belangrijker dan mannen. In het verleden werd de herenkapper een barbier genoemd. Het is voor mannen steeds aantrekkelijker geworden om naar een goede kapper te gaan, mede voor het verzorgen van hun baard. Baarden zien we steeds meer en eisen de juiste aandacht. De barbershops van nu, hebben professionele hairstylisten in dienst, die behalve een goede verzorging, ook een speciale kappersbeleving geven. De hairstylist die in de barbershop werkzaam is, weet alles van scheren en het in model brengen van een herenkapsel. Een bezoekje brengen aan deze ouderwets ogende kapsalon, is een aangename ervaring en geeft elke man een verzorgd uiterlijk.

Opleiding tot haairstylist

Ga je een opleiding volgen tot hairstylist dan kan dit bij een opleidingscentrum. De duur is 2 jaar. Daarna kan nog een 1-jarige opleiding worden gevolgd tot all-round kapper. Ook kan ervoor worden gekozen om bij een kapsalon te gaan werken en één dag per week naar school te gaan. Deze kapsalon moet wel een goedkeuring hebben van het KOC. De hairstylist die zijn of haar diploma's heeft gehaald leren in de praktijk alles over de nieuwste technieken en het modebeeld. Een goede hairstylist is creatief en kan goed met mensen omgaan. Zij moeten in staat zijn om het de bezoeker van de kapsalon tevreden weg te laten gaan. Respect hebben voor de wensen van de klant en perfectionisme zijn de juiste eigenschappen van de hairstylist.

Haartrends vrouwen

Het is belangrijk om een kapsel te dragen wat helemaal bij jou en bij je gezicht past. Afgelopen seizoenen was het modebeeld een grijze haardos bij vrouwen die te jong waren voor grijs haar. Grijs haar kan een prachtige uitstraling geven maar bedenk wel dat je gezicht erbij moet passen.  De trends voor 2018 borduren voort op de stijlen van 2017. Geknipte laagjes voor een half lang kapsel, geven het haar volume en beweging. Dit zogenaamde shag-kapsel zal komend seizoen nog steeds worden gezien. Het haar op één lengte, de zogenaamde bloempotkapsels voor de kortere haardracht, blijven helemaal hip. Deze haardracht is een bob-kapsel wat op een grappige manier wordt geknipt en gedragen.  Het rattenkopje met opgeschoren zij- en achterkanten is nog steeds actueel. De lage paardenstaart en vlecht zullen we komende seizoenen veel in het straatbeeld zien verschijnen, evenals de wet-look kapsels die lang haar een natuurlijke uitstraling geven. Kijk voor meer inspiratie over trendy kapsels op de diverse websites.  bronnen: mijnzzp.nl oldschoolbarbershop.nl nationaleberoepengids.nl trendystyle.net

Voor meer informatie spreek met Arjen de Graaff Hairstyling.

• Tags: • 455 Woorden