Pruiken anno nu

3 Minuten Gepost op:


Over ons

[QAD] Hair en skincareblog Welkom op mijn blog, mijn naam is Liesbeth en met veel enthousiasme schrijf ik voor deze blog. Ik ben werkzaam als schoonheidsspecialist in ons dorp en met mijn blog wil ik meer informeren over hair en skin care. Ik geef mijn eerlijke mening over hair en skin care producten en schrijf over de laatste nieuwtjes uit de beautywereld. Je kunt hier terecht voor tutorials en extra informatie over producten. Ik ben jouw online schoonheidsspecialist die antwoord kan geven op al jouw vragen over huid en haar verzorging en kan inspireren. Bedankt voor jouw bezoekje aan mijn blog en veel leesplezier toegewenst.

Zoeken

Categorie├źn

Recente artikelen

Pruiken anno nu
23 januari 2018

Als je haar maar goed zit! Dagelijks zijn duizenden Nederlanders bezig met hun haar. Stijlen, verven, knippen, scheren... Alles voor de laatste trends, of in ieder geval, een stijl die bij je past en waar je je goed bij voelt. Maar hoe zit dat met pruiken? In dit artikel ga ik verder in op het onderwerp 'pruiken' en wat daar allemaal bij komt kijken.

Er zijn verschillende redenen waarom een pruik aangeschaft kan worden. Bij veel mensen roept dit negatieve gevoelens op, omdat pruiken dragen vaak met een gevolg van ziekte wordt geassocieerd. In veel gevallen is dit helaas ook zo, maar vandaag de dag is de pruiken-horizon breder dan ooit. 

Een pruik is helemaal hip

Tegenwoordig worden pruiken niet alleen meer gekocht om kale plekken te verbergen. Anno 2018 mogen we dan ook met trots zeggen dat pruiken helemaal hip zin! Ga maar eens op het internet speuren, je komt gegarandeerd de leukste haarstijlen tegen. Deze hype is op gag gekomen dankzij de razend populaire hair-extensions. Dit zijn plukken haar die je met een klip aan je eigen haar kunt vastmaken of kunt laten versmelten met je eigen haar. Hierdoor heb je dus langer haar, zonder dat je hoeft te wachten tot het gegroeid is. Deze hype gaat al een aantal jaren terug maar is vandaag de dag nog steeds populair. Het is ook een stuk goedkoper geworden. Zo betaalde je in 2012 ongeveer 60-200 euro voor je gewenste lengte en kun je ze nu voor 20 euro in huis hebben.  Na de extension kwam dan ook eindelijk de pruik in beeld. Zo gebruiken veel bekende artiesten zoals Lady Gaga, Ariana Grande en Melanie Martinez regelmatig pruiken. Hierdoor heb je niet alleen binnen een paar minuten een hele metamorfose doorstaan, maar hoef je je haar ook nog eens niet te beschadigen met verven en stijlen. 

Verschillende soorten pruiken 

Ook de materialen van pruiken zijn met de tijd meegegaan. Veel pruiken worden nog steeds van echt mensenhaar gemaakt. Deze zijn duur maar van hoge kwaliteit. Voor wie minder kunnen of willen besteden aan een pruik zijn er ook synthetische pruiken. Geen paniek, deze zien er tegenwoordig heel echt uit! Voor wie regelmatig wil afwisselen van groen naar blauw en dan weer naar roze is dit een hele passende oplossing! Beide opties kunnen op een verschillende manier gedragen worden. Zo kun je ervoor kiezen om deze vast te (laten) lijmen met speciale lijm of eentje te kopen met een voorgevormde muts eronder. Als je dus dagelijks dezelfde pruik wil dragen is vastlijmen een handige optie.  Hoe dan ook, een pruik is helemaal hip en ook nog eens veilig te gebruiken!

Voor meer informatie spreek met Dohmen Hair.

• Tags: • 445 Woorden